میگوی آخوندکی قابلیت ذخیره خاطرات و مرکز یادگیری در مغزش دارد

۱۹ مهر ۱۳۹۶ | ۱۰:۲۵ کد : ۵۸۶ برد آموزشی
دانشمندان کشف کرده‌اند که میگوی آخوندکی یا دهان‌پا مغزی بسیار پیچیده‌تر از آنچه که ما تصور می‌کنیم دارد.
میگوی آخوندکی قابلیت ذخیره خاطرات و مرکز یادگیری در مغزش دارد

دانشمندان با مطالعه روی بیش از 200 سخت‌پوستان شامل خرچنگ‌ها، میگوها و لابسترها، به این نتیجه رسیده‌اند که مغز میگوی آخوندکی حاوی حافظه و مراکز یادگیری است. این نوع مغز که هم‌اکنون در «بدن‌ قارچی‌ها» یافت شده، تاکنون فقط در حشرات دیده شده است.

این تیم تحقیقاتی ساختارهای مشابهی را بستگان نزدیک این موجود دریایی پیدا کرده است که عبارتند از میگو پاک‌کننده، میگو پیستوله و خرچنگ‌های خزنده.

محققان معتقدند که این امر ممکن نیست که تصادفی باشد. زیرا میگو آخوندکی و برادرانش تنها سخت‌پوستانی هستند که فواصل طولانی به دنبال شکار می‌روند و برای این کار باید حافظه داشته باشند.

دانشمندان بر این باورند که بدن قارچی‌ها از حدود 480 میلیون سال پیش، از خاندان خرچنگ‌ها جدا شده‌اند و تکامل آنها و پیدا کردن قابلیت یادگیری و حافظه، به معنی آن است که این موجودات بسیار باستانی‌تر از آن چیزی هستند که دانشمندان تاکنون فکر می‌کردند.

منبع:ScienceMag