کاهش هزینه‌ تولید برق در نیروگاه به کمک نانوجاذب‌ها

۱۹ مهر ۱۳۹۶ | ۱۰:۰۹ کد : ۵۸۱ برد آموزشی
محققان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب در همکاری با پژوهشگاه نیرو، نانوجاذب‌های آزمایشگاهی سنتز کرده‌اند که کاربرد اصلی آن در نیروگاه تولید برق حرارتی است.
کاهش هزینه‌ تولید برق در نیروگاه به کمک نانوجاذب‌ها

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، این نانوجاذب می‌تواند روغن‌های آلاینده‌ی آب را با راندمان بالایی از آن جدا کرده و تا حدود 10 بار بدون کاهش محسوس در راندمان جذب مورد استفاده‌ی مجدد قرار گیرد.

در صنایع مختلف از جمله نیروگاه‌های تولید برق، آب یکی از مهم‌ترین سیالات خنک کننده محسوب می‌شود. با توجه به بحران کم آبی در کشور، نیاز است تا برای صرفه‌جویی در منابع آبی و کاهش هزینه‌های تولیدی در این صنایع، از هدر رفت آب‌های مصرفی در بخش‌های مختلف جلوگیری شود.

به گفته‌ عضو مرکز تحقیقات فناوری نانوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب از آنجا که ورود ترکیبات روغنی به منابع آب باعث آلودگی و غیر قابل مصرف شدن آن می‌شود در پژوهش حاضر با استفاده از فناوری نانو اقدام به تولید جاذب نانولیفی برای حذف این ترکیبات از آب شده است.

آرش الماسیان درباره مزایای جاذب تولید شده عنوان کرد: «ظرفیت جذب بالا، قابلیت بازیابی و استفاده مجدد تا حدود 10 بار از مهم‌ترین ویژگی‌های این نانوجاذب است. با توجه به نتایج حاصل شده در بخش آزمایشگاهی درباره میزان جذب، پیش بینی می شود که جاذب تهیه شده توانایی حذف مقدار زیادی از ترکیبات آلاینده را بدون نیاز به تعویض دارا باشد.»